100 ahli PBS sertai KEADILAN

Akibat tidak yakin lagi dengan Umno BN, mengakibatkan 100 anggota Parti Bersatu Sabah (PBS) kawasan Tenom menyertai KEADILAN.

Kumpulan itu yang tidak berpuas hati dengan sikap tidak mengambil tahu kebajikan rakyat merupakan titik penolakan Umno di kawasan tersebut.

Menurut Ketua KEADILAN Cabang Tenom, Datuk Halik Zaman, penduduk yang menyertai KEADILAN itu tidak lagi takut dengan ugutan Umno kerana menyertai Pakatan Rakyat (PR).

” Wakil rakyat BN selama ini tidak mengendahkan mereka yang selama ini mengundi mereka, sebaliknya hanya mementingkan kroni-kroni dan kaum kerabat masing-masing. Rakyat tidak di pandang sebelah mata.

“Rakyat kampung hanya akan “dipandang” apabila tiba musim pilihan raya sahaja. Masa inilah baru kita nampak wakil-wakil rakyat BN mengunjungi penduduk-penduduk kampung, memperlihatkan dan “memperdagangkan keperihatinan” mereka kepada penduduk kampung,” katanya pada kenyataan.

 

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=42374

Posted by on Jan 4 2013. Filed under AKTIVITI & CERAMAH. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Search Archive

Search by Date
Search by Category
Search with Google
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE