ADUN S’gor tuntut keadilan atas kematian aktivis parti

Anggota Dewan Negeri (ADUN) Kota Anggerik, Mohd Najwan Halimi menggesa pihak berkuasa menjejak segera penjenayah yang mengakibatkan kematian bekas calon Angkatan Muda KEADILAN Shah Alam, Thiyahu Marimuthoo.

Najwan yang mengenali Thiyahu secara peribadi dan menyifatkan mendiang yang meninggal dunia petang semalam sebagai seorang pemuda yang sopan serta sering membantu golongan memerlukan.

“Harap polis dapat berkas suspek yang terbabit dalam pembunuhan kejam ini. Saya kenal mendiang secara peribadi. Seorang yang baik dan berbudi pekerti mulia serta komited membantu masyarakat di sekitar pangsapuri Nilam Sari.

“Beliau adalah anggota KEADILAN yang berdedikasi dan bersama saya untuk cawangan Shah Alam semasa pemilihan parti, baru-baru ini.

“Semoga keluarga tetap kuat dalam menghadapi masa yang sukar ini. Keadilan untuk Thiyahu,” katanya.

Thiyahu, 30, disahkan meninggal dunia pada jam 6.30 petang semasa menerima rawatan di Wad Kecemasan Zon Merah Hospital Shah Alam akibat cedera parah di bahagian muka, belakang kepala, tangan kanan dan kedua-dua kaki.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, ACP Baharudin Mat Taib dalam kenyataan mengesahkan kes itu disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan (Bunuh) dan sedang memburu suspek terbabit.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=72771

Posted by on Jan 8 2019. Filed under BERITA UTAMA, NASIONAL. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Search Archive

Search by Date
Search by Category
Search with Google
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE