Amirudin optimis majoriti Sungai Kandis lebih besar

Menteri Besar Selangor Amirudin Shari yakin KEADILAN akan mengekalkan kerusi DUN Sungai Kandis dengan majoriti lebih besar dalam pilihan raya kecil pada 4 Ogos ini kerana sokongan rakyat yang dilihat tetap kukuh bersama parti ini.

“Saya lihat sentimen rakyat (Selangor) sememangnya lebih kepada parti kita dan kita positif dengan penerimaan ini. Ini PRK kita yang pertama sebagai kerajaan di Malaysia dan saya pasti kita boleh mengekalkan kemenangan kerusi itu,” katanya kepada wartawan selepas penamaan calon di Shah Alam, pagi ini.

Amirudin yang turut memikul amanah sebagai pengarah PRK Sungai Kandis bagi PKR dan HARAAPAN itu, bagaimanapun mengingatkan jentera parti supaya tidak leka dengan kemenangan yang diperoleh dalam Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) lalu.

Calon KEADILAN Mohd Zawawi Ahmad Mughni, yang merupakan pengetua sebuah maahad tahfiz akan dicabar calon BN dan seorang calon bebas dalam PRK DUN Sungai Kandis.

Ia diadakan berikutan kematian penyandang kerusi itu, Mat Shuhaimi Shafiei akibat kanser limfoma pada 2 Julai lepas.

Pada PRU14, Shuhaimi mempertahankan kerusi Sungai Kandis (dahulu Sri Muda) untuk penggal ketiga berturut-turut dengan memperoleh majoriti 12,480 undi apabila menewaskan calon BN Datuk Kamaruzzaman Johari, calon PAS Mohd Yusof Abdullah dan calon Parti Rakyat Malaysia Hanafiah Husin.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=72049

Posted by on Jul 21 2018. Filed under NASIONAL. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Search Archive

Search by Date
Search by Category
Search with Google
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE