Anwar: Berikan Tun M masa ketuai kerajaan

Presiden KEADILAN Datuk Seri Anwar Ibrahim bersetuju bahawa Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad perlu diberikan masa secukupnya untuk memimpin negara.

Menurutnya, tempoh itu adalah seperti yang dipersetujui Pakatan Harapan sebelum ini.

“Berjumpa dengan Perdana Menteri selama sejam. Dr. Mahathir perlu diberikan ruang untuk mengetuai kerajaan dalam tempoh yang kita telah persetujui. Beliau mendapat sokongan penuh PH,” katanya menerusi laman Twitter beliau selepas bertemu Dr Mahathir semalam.

Dr. Mahathir sebelum ini dijangka menyerahkan jawatan perdana menteri kepada Anwar pada pertengahan 2020.

Anwar juga memaklumkan bahawa dalam perjumpaan itu beliau turut berkongsi dengan Dr Mahathir mengenai pertemuannya dengan Presiden Filipina, Rodrigo Duterte baru-baru ini.

Anwar turut mendapatkan nasihat Dr. Mahathir sebelum bertemu dengan Perdana Menteri India, Narenda Modi pada minggu depan.

Beliau juga berkata Dr. Mahathir bersetuju dalam strategi yang sama mengenai hubungan dengan Singapura dan fokus untuk membasmi kemiskinan dan kesenjangan ekonomi. 

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=72752

Posted by on Jan 3 2019. Filed under BERITA UTAMA, NASIONAL. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Search Archive

Search by Date
Search by Category
Search with Google
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE