Anwar tak setuju Azmin bercuti

Presiden KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyifatkan cadangan agar Timbalan Presiden, Azmin Ali berehat daripada politik susulan cubaan memusnahkan karier politiknya dengan fitnah video sumbang adalah tidak wajar.

Anwar berkata, sesiapa sahaja boleh memberi pendapat tentang perkara itu namun, kedudukan Azmin dalam kabinet adalah tertakluk kepada pertimbangan perdana menteri.

“Saya tidak setuju. Ini urusan Perdana Menteri dengan Pakatan Harapan.

“Walaupun yang lain boleh bagi pandangan mereka, tetapi saya tidak setuju,” katanya ketika ditemui media selepas Majlis Rumah Terbuka Port Dickson, di Kompleks Pentadbiran Daerah Port Dickson, semalam.

Hadir sama pada majlis itu adalah Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, Menteri Besar Negeri Sembilan, Aminuddin Harun.

Selain itu, beliau tidak percaya penyebaran video sumbang itu akan menjejaskan perpaduan parti.

“Kalau ahli-ahli itu waras dan tidak terlalu terikut-ikut dengan sentimen serta fitnah, saya tidak fikir ia boleh menjejaskan perpaduan parti.

“Sudah ada fitnah tidak boleh dijawab dengan fitnah. Malah ada orang kata kerana ancaman tetapi ancaman apa?”.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=73614

Posted by on Jun 16 2019. Filed under BERITA UTAMA, NASIONAL. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Search Archive

Search by Date
Search by Category
Search with Google
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE