Azmin rasmi pembukaan Kongres AMK, Wanita

Timbalan Presiden KEADILAN, Azmin Ali bakal merasmikan kongres Angkatan Muda Keadilan (AMK) dan Wanita KEADILAN di Melaka esok, manakala Timbalan Perdana Menteri, Dr Wan Azizah Wan Ismail akan menutup kedua-dua kongres itu.

Pengarah Komunikasi KEADILAN, Fahmi Fadzil berkata, hal itu diputuskan dalam mesyuarat khas biro politik parti itu dengan Presiden KEADILAN, Anwar Ibrahim petang tadi.

“Kami telah bincangkan antara lain persiapan berkenaan kongres dan saya boleh maklum di sini bahawa Kongres AMK dan Wanita kedua-duanya akan dirasmikan oleh Azmin pada Khamis 5 Disember.

“Manakala kedua-dua Kongres AMK dan Wanita akan ditutup oleh TPM pada Jumaat sebelah petang,” katanya kepada media di bangunan Parlimen petang tadi.

Sebelum ini Wan Azizah dijadualkan merasmikan kongres AMK manakala Azmin merasmikan kongres sayap wanita.

Mengikut kelaziman kedua-dua sayap parti akan dirasmikan oleh timbalan presiden.

Kata Fahmi kongres kali ini akan menampakkan kekuatan dan keutuhan KEADILAN.

“Insya-Allah kita akan dapat mendengar pandangan daripada semua pimpinan dan akan dapat melihat hala tuju parti,” katanya.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=74390

Posted by on Dec 4 2019. Filed under BERITA UTAMA, NASIONAL. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Search Archive

Search by Date
Search by Category
Search with Google
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE