‘KEADILAN cakna dengan kemerosotan hak asasi di Maldives’

KEADILAN mengambil berat akan kemerosotan hak asasi manusia di Maldives susulan krisis politik di negara itu.

Naib Presiden KEADILAN, Chua Tian Chang atau lebih dikenali sebagai Tian Chua menzahirkan pandangan tersebut selepas menerima kunjungan hormat Ahli Parlimen pembangkang Maldives, Ahmed Mahloof yang kini hidup dalam buangan di Sri Lanka.

“KEADILAN mengambil berat akan kemerosotan hak asasi manusia di Maldives.

“Kamj bersetia kawan dengan rakyat Maldives menerusi Yang Berbahagia Ahmed Mahloof.

“Kami percaya rakyat Malaysia dan Maldives yang cintakan keamanan berkongsi perjuangan yang sama dalam hak asasi dan demokrasi dan kami akan terus menyokong di antara satu sama lain dalam perjuangan untuk sebuah masyarakat yang adil dan demokratik,” katanya dalam kenyataan.

Kenyataan itu dikeluarkan selepas Tian Chua dan Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail menerima kunjungan hormat Mahloof petang semalam.

“Beliau menyatakan rasa caknanya terhadap tahap kesihatan Datuk Seri Anwar Ibrahim yang kini dipenjara dan perlu menjalani proses pemulihan selepas dibedah.

“Beliau turut menyampaikan rasa hormatnya terhadap Dr Wan Azizah di atas perjuangan dan kecekalannya dalam memperjuangkan Malaysia yang adil dan demokratik,” katanya.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=70870

Posted by on Dec 15 2017. Filed under BERITA UTAMA, NASIONAL. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Search Archive

Search by Date
Search by Category
Search with Google
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE