Rakyat Sarawak, Sabah diseru hadir Himpunan 22 Jun

KUALA LUMPUR 19 JUN: Rakyat Sarawak dan Sabah yang menetap di Lembah Kelang diseru hadir beramai-ramai bagi membantah penipuan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Sabtu ini, kata Ketua Angkatan Muda KEADILAN (AMK) Sarawak, Ahmad Nazib Johari.

Katanya, ia sebagai bantahan atas penyelewengan di dua Parlimen Sarawak yang ditandingi KEADILAN iaitu di Saratok dan Baram.

KEADILAN sebelum ini memfailkan petisyen pilihan raya bagi kedua-dua Parlimen tersebut.

Menurutnya lagi, sebahagian pimpinan Sarawak telahpun berada di Kuala Lumpur untuk menyertai bantahan tersebut.

Sementara itu, aktivis Bersih, Atama Katama yang berasal dari Sabah berkata, dinamik politik kini berbeza kerana rakyat sudah sedar penipuan dilakukan BN dan SPR.

“Sebab itu, saya minta anak-anak Sabah yang berada di Kuala Lumpur untuk sama-sama hadir ke himpunan Black 505 di Padang Merbok,” katanya kepada Keadilan Daily.

Menurutnya, bagi mereka yang tinggal di Sabah, beliau dimaklumkan satu himpunan Solidariti Black 505 akan dibuat di Kota Kinabalu pada hari dan waktu yang sama dengan himpunan di Kuala Lumpur.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=53530

Posted by on Jun 19 2013. Filed under NASIONAL. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Search Archive

Search by Date
Search by Category
Search with Google
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE