Selangor bubar DUN esok – Menteri Besar

SHAH ALAM 3 APRIL: Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor akan dibubar esok bagi memberi laluan kepada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU 13), kata Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim.

Menurutnya, Sultan Selangor telah dimaklumkan berhubung perkara itu ketika beliau mengadap Tuanku di Istana Alam Shah kira-kira jam 1.30 petang tadi ekoran pembubaran parlimen oleh Perdana Menteri.

DUN Selangor“Setelah berbincang mengenai status Dewan Negeri Selangor, Tuanku Sultan berkenan untuk mengadakan satu upacara pembubaran Dewan Negeri Selangor esok 4 April 2013 di Balai Rong Seri, Istana Alam Shah Klang pada jam 2.30 petang.

“Acara pembubaran ini juga akan disaksikan Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor serta Ahli Majlis Dewan Di Raja,” kata Khalid dalam kenyataan.

Beliau sebelum ini membayangkan DUN Selangor akan dibubar 22 April ini jika Najib masih berteka-teki dengan tarikh pembubaran parlimen.

Dengan pengumuman Najib hari ini, pilihan raya bagi DUN Selangor dijangka serentak dengan Kerajaan Pusat.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=49091

Posted by on Apr 3 2013. Filed under NASIONAL. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Search Archive

Search by Date
Search by Category
Search with Google
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE