SPR cuba sabotaj penggunaan logo KEADILAN

Pengerusi Pakatan Harapan Tun Dr Mahathir mendakwa Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) cuba mensabotaj usaha gabungan itu untuk menggunakan satu logo.

Menurutnya, suruhanjaya itu menolak untuk bertemu wakil Harapan bagi membincangkan perkara tersebut.

Surat balas SPR kepada Setiausaha Agung KEADILAN, Datuk Saifuddin Nasution memberikan alasan kesibukan menguruskan pilihan raya untuk mengelak daripada bertemu.

“Kita perlu jumpa SPR dan bagi tahu SPR kami akan gunakan simbol KEADILAN pada PRU14. Tapi tak ada reaksi SPR sebaliknya surat yang ditulis oleh Saifuddin Nasution dari KEADILAN, nak dapat penjelasan berkaitan itu jawabnya tak ada masa langsung.

“Kita bagi tarikh 10 April mereka tak boleh jumpa, kononnya sibuk. Inilah cara kerajaan. SPR sepatutnya ditubuh bantu PRU lakukan cara baik, tertib dan aman.

“Tapi SPR tak suka PRU diadakan dengan cara yang baik dan untuk dapatkan penjelasan mereka tak rela berjumpa. Inilah masalah yang dihadapi,” katanya pada sidang media Majlis Presiden Harapan, hari ini.

Sebelum ini, Saifudin menghubungi SPR, Azizan Md Arshad bagi memohon untuk bertemu dan meminta penjelasan berkaitan logo dan kaedah undi pos.

Surat balas itu antara lain memaklumkan SPR tidak dapat berjumpa kerana tarikh yang tidak bersesuaian.

Selain itu, SPR juga menasihatkan HARAPAN supaya menunggu makluman balas daripada suruhanjaya itu.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=71626

Posted by on Apr 17 2018. Filed under BERITA UTAMA, NASIONAL. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Search Archive

Search by Date
Search by Category
Search with Google
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE